My doma nesedíme!

Krásné počasí vylákalo uživatele Charitního domova sv. Zdislava – Domova pro seniory na výlet. Cílem byl libochovický zámek.

„Jelikož v Libochovicích každoročně probíhá výstavu kaktusů, napadlo nás udělat si výlet právě tam,“ říká aktivizační pracovnice Domova Blanka Ambrožová.

11. června ráno, vyrazila malá skupinka uživatelů Domova na vlakové nádraží. Výstava se konala v prostorách zámeckých skleníků, cílem byl tedy libochovický zámek.

„Kromě nádherně kvetoucích kaktusů jsme navštívili rozkvetlou a vonící zámeckou zahradu. Naši uživatelé si společně zavzpomínali, jak zde byli kdysi dávno s rodinami a co vše se tu změnilo,“ popisuje paní Ambrožová a dodává „Když jsem zmínila, že se zde za měsíc koná výstava bonsají, kterou bychom rovněž mohli navštívit, všichni návrh přivítali s nadšením.

A výletníci nepřijeli s prázdnou, kromě vzpomínek si přivezli i pár pěkných kaktusů.