Charita doplňuje dobrovolníky do odborného dobrovolnického týmu

Diecézní charita Litoměřice hledá nové dobrovolníky do odborného dobrovolnického týmu, kteří budou pomáhat při povodních a jiných mimořádných událostech.

Odborný dobrovolnický tým je již sestaven, stále však není kapacita naplněna. „Potřebujeme více členů, abychom byli v pohotovosti v každou dobu a vzájemně se mohli zastupovat,“ vysvětluje Veronika Vedejová koordinátorka dobrovolníků DCH Litoměřice.

Charita potřebuje lidi fyzicky i psychicky zdatné, kteří budou ochotni pomoci v případě mimořádných událostí a věnují svůj čas na pomoc postiženým lidem. Těmto lidem Charita zajistí školení, očkování, veškeré vybavení a v případě povolání do služby také stravu a ubytování. Člen týmu by měl být domluven se zaměstnavatelem, že v případě povodní či jiné mimořádné události bude uvolněn na 1 - 10 dní. Délka pomoci je na samotném dobrovolníkovi.

Kdo by se chtěl stát ve výjimečných situacích členem povodňového týmu (muž i žena), je starší 18- ti let, chce získat nové zkušenosti a zároveň předat ty své pro lepší pomoc obyvatelům Litoměřic, může se hlásit v Dobrovolnickém centru Diecézní charity Litoměřice e-mailem: dobrovolnici@dchltm.cz , nebo na telefonech: 734 435 168 a 416 531 361.