Pomoc dobrovolníků z Lafarge Cement je k nezaplacení

Ve čtvrtek 24. 7. 2014 pomáhali již podruhé zaměstnanci firmy Lafarge Cement, a.s. v Domově u Trati. Tentokrát se zaměřili především na výmalbu bytů.

Dva muži a tři ženy se v domově sešli již v 7:00 hodin ráno. Při poslední návštěvě pomáhali pracovníci z firmy Lafarge Cement, a.s. v Domově u Trati (domov pro seniory provozovaný CSP Litoměřice) s plením záhonů, úpravou trávníků, prořezáváním stromků a natíráním venkovního nábytku. Tentokrát se zaměřili na malování bytů uživatelů uvnitř domova i s následným úklidem. Stihli kompletně vymalovat a uklidit dva byty, které jsou nyní připraveny pro nové uživatele. Ve zbývajícím čase navíc dámská část týmu vyplela záhony před areálem.

„Víme, že zařízení podobného typu je vždy rádo, když ušetří nějakou korunu. Těší nás, že můžeme pomoci,“ říká paní V., členka dobrovolnického týmu a dodává: „Další návštěvu plánujeme na září. Rádi bychom pokračovali v malování, a pokud vyjde počasí natřeme také venkovní nábytek a znovu vyplejeme záhony.“

Vedoucí domova, pan Reissmüller, hodnotí pomoc dobrovolníků slovy: „Dobrovolníci jsou úžasní. Nejen, že nesmírně pomohou v provozních záležitostech našeho domova a ušetří tak spoustu finančních prostředků, moc hezky přistupují také k našim uživatelům. Je to pro nás takové milé osvěžení.“

Stejně jako předchozí akci i tuto organizovalo Dobrovolnické centrum Diecézní charity Litoměřice, jež koordinuje Veronika Vedejová.V minulých letech podpořily DCH Litoměřice v rámci firemního dobrovolnictví  firmy T-mobile, DM market, Prazdroj a. s. a Glaxo Smith Kline s. r.o..