Zájem o poradenství v zadluženosti roste

Díky štědré podpoře Města Litoměřice bude Poradna pro osoby v zadluženosti otevřena i v roce 2012. Zájemci mohou Poradnu navštívit vždy v úterý a ve středu od 8:00 do 15:30 hodin.

Stále více lidí nezvládá řešit svojí dluhovou problematiku a vyhledává poradenství v zadluženosti. Jen v roce 2011 se na Poradnu pro osoby v zadluženosti, kterou provozuje Diecézní charita Litoměřice, obrátilo 126 osob.

Poradna pro osoby v zadluženosti vznikla v březnu roku 2008, jako reakce na vzrůstající zadlužování domácností. Na základě podpory Města Litoměřice je možné občanům města a spádovým obcím poskytnout odborné právní poradenství. „Nejčastěji řešenými problémy je vyjednávání splátkových kalendářů, komunikace s exekutory a v neposlední řadě řešení zadlužení pomocí institutu oddlužení,“ říká Marie Haufová, pracovnice poradny.

„V minulém roce se na nás obrátilo s žádostí o pomoc 126 osob, což bylo o třetinu více než v roce 2010. Tento zájem přičítáme větší informovanosti občanů a státních institucí o naší službě,“ dodává Marie Haufová.