Nejhezčí koruna byla z Litoměřic

Vítězkou soutěže o nejhezčí tříkrálovou korunu se stala žákyně ze Základní školy Litoměřice, Ladova.

Soutěž o nejhezčí tříkrálovou korunu proběhla na Diecézní charitě Litoměřice již počtvrté. Letos se do soutěže přihlásilo celkem 16 korun, které vyrobili žáci ze Základní školy v Českých Kopistech, Základní školy v Chodounech a Základní školy Litoměřice, Ladova 5.

Po zhodnocení dvanáctičlenné komise obsadila první místo desetiletá Klárka Vyvialová z litoměřické ZŠ, která svou korunu bohatě ozdobila květy z papíru. Druhé místo získala teprve osmiletá Petra Hojdarová ze stejné školy jako vítězka a o třetí místo se podělily žákyně škol z Litoměřic – Adélka Barvínková a Českých Kopist – Terezka Kubíčková.

„Opravdu nás těší, že se počet soutěžních korun rok od roku zvyšuje. Doufám, že tomu tak bude i nadále,“ hodnotí soutěž Veronika Vedejová, koordinátorka Tříkrálové sbírky v litoměřické diecézi.

Všichni účastníci soutěže byli odměněni skládačkou puzzle a výhercům byly předány diplomy a další věcné ceny. „Věříme, že se příští rok přihlásí nejen do soutěže, ale také ke koledování opět více dětí,“ dodává paní Vedejová.