Tříkrálové pokladničky jsou zapečetěny

Za účasti zástupce Města Litoměřice, Bc. Dušana Boučka, bylo zapečetěno 78 tříkrálových pokladniček pro Diecézní charitu Litoměřice a 17 pokladniček pro Farní charitu Litoměřice.

„Pokladničky Diecézní charity jsou určeny koledníkům v obcích v okolí Litoměřic. Jelikož v loňském roce byl nedostatek pokladniček, navýšili jsme letos počet o 25 kusů. Rádi bychom měli pro každou obec vlastní pokladničku, můžeme pak přesně určit výtěžky jednotlivých obcí,“ vysvětluje navýšení počtu Veronika Vedejová, koordinátorka Tříkrálové sbírky v litoměřické diecézi.

17 pokladniček Farní charity Litoměřice pak bude kolovat na území měst Litoměřice a Úštěka.

V rámci Diecézní charity se bude zapečeťovat ještě 6 pokladniček v Mělníku a 7 ve Štětí.

Koledníci mohou poprvé vyjít do ulic 1.1.2013 a potkávat je můžete až do 14.1.2013. 2.1.2013 v 10:00 jim požehná Mons. Mgr. Jan Baxant, biskup litoměřický, v kostele Všech svatých v Litoměřicích.

V neděli 6. ledna 2013 od 18:00 hodin bude Česká televize na svém prvním programu vysílat přímý přenos tradičního Tříkrálového koncertu z městského divadla V Brně. V rámci koncertu bude rovněž vysílaná reportáž z nízkoprahového centra Amicus (Farní charita Lovosice).

Každá tato sbírka má své poslání a cíl – obecným záměrem Tříkrálové sbírky roku 2013 je podpora charitního díla, pomoc rodinám a lidem v nouzi u nás i v zahraničí. Na webu www.dchltm.cz v sekci Tříkrálová sbírka budou k dispozici všechny průběžné informace.