Tříkrálovým koledníkům požehná biskup litoměřický

Žehnání tříkrálovým koledníkům proběhne na litoměřickém Mírovém náměstí dne 3.1.2018 od 16:00 hodin.

Na náměstí kolem šestnácté hodiny dorazí Tříkrálový průvod, který putuje z Domova na Dómském pahorku. Na Mírovém náměstí na něj již bude čekat Mons. Jan Baxant, biskup litoměřický, aby všem koledníkům požehnal.

Doprovodnou akcí bude již tradičně chlapecký pěvecký sbor Páni Kluci, který zde zazpívá nejen vánoční koledy. Tři krále ale můžete na náměstí potkat už od 15:00 hodin, kde budou u stánku litoměřické Charity nejen koledovat, ale také nabízet teplé občerstvení v podobě svařeného vína a horkého kakaa.

Všichni jsou na žehnání srdečně zváni!

Přestože výtěžek Tříkrálové sbírky není hlavním cílem sbírky, v loňském roce vykoledovala Diecézní charita Litoměřice 314 747 korun a v litoměřické diecézi se celkem vykoledovalo 2 349 405 korun. Díky této sbírce mohla litoměřická charita podpořit například děti z denního stacionáře v Litoměřicích - Srdíčka, sociálně znevýhodněné děti v Základní škole v Třebenicích, litoměřický Hospic sv. Štěpána, děti z azylového domu v Jiřetíně pod Jedlovou nebo léčbu dítěte s mozkovou obrnou, kterou nehradí pojišťovna. Věříme, že v následujícím roce budeme moci pomáhat stejně.

Zapečetěné pokladničky mohou tříkráloví koledníci plnit již od 1.1.2018.

Koordinátor Tříkrálové sbírky v litoměřické diecézi: Veronika Vedejová, telefon: 416 531 361, 734 435 168, e-mail: veronika.vedejova@ltm.charita.cz